De arktiske kamelene

DE ARKTISKE KAMELENE er fortellingen om søskenparet Svalin og Torarin som bor i Akkarfjord på Sørøya, omtrent så langt nord som det går an å komme i Norge. Da de ønsker seg en hest som de kan ri på, får de istedet to Mongolske kameler.  Nå drømmer de om å få kamelbabier, i tillegg til  å kunne ri på kamelene. Det er bare det at kamelene er veldig store og tunge, og  kameler kan bare benyttes til ridning dersom de er trente for det. Derfor skal familien til Svalin og Torarin reise til Mongolia for å finne en profesjonell kameltrener som vil bli med tilbake til Akkarfjord for å trene kamalene deres.

Prosjekt: De Arktiske Kamelene
Status: Utvikling
Finansiering: Norsk Filminstitutt, Nordnorsk Filmsenter, Creative Europe
Regi: Karl Emil Rikardsen
Produsenter: Karl Emil Rikardsen og Knut Skoglund
Kinodistributør i Norge: Tour de Force
Internasjonal Salgsagent: Autlook Film Sales
Co-produsenter: Toolbox Films (Danmark) and Giraff Film (Sverige)


TROLLTAMP er fortellingen om Jack Berntsen (1940-2010), trubaduren og kulturentreprenøren som startet Den Nordnorske Visebølgen og lukket døra til EEC (EF/EU) med visa om en Hammar. Prosjektet startet i 2013 med lokalisering, innsamling, sortering og sikring av Jack Berntsens arkiv. Høsten 2015 er det 75 år siden Jack Berntsen ble født. I den forbindelse åpnet vi ei utstilling i samarbeide med Nordland Fylkeskommune ved Arkiv i Nordland. Vi samarbeidet med Lofoten Jazzklubb om konsert i samme anledning. Deler av utstillingen er laget som vandreutstilling og turnere i landsdelen fra 2016.  Forfatter Billy Jacobsen jobber nå med et bokmanus basert på dette arbeidet.  Samtidig med dette  jobber vi med utvikling av dokumentarfilm om temaet. I mellomtiden kan du følge prosjektet med nye  oppdateringer på  www.trolltamp.com og på facebook.

Prosjektet er i ulike faser finansiert med tilskudd fra: Fritt Ord, Norsk Kulturråd, Innovasjon Norge, Filmfond Nord, Fond for Lyd & Bilde, Vågan Kommune, Hamarøy Kommune


Gallok

"Gallok"  handler om naturfotografen Tor Lundberg Tourda som kjemper mot multinasjonale selskapers etablering av gruveindustri i Jokkmokk-traktene i Sverige. Regissør er Truls Andersen som har virket i svensk filmindustri gjennom mange år. Hovedprodusent er svenske Tellemontage AB.  Relation04 Media AS er norsk coprodusent.

Fra norsk side er prosjektet finansiert med tilskudd fra Nordnorsk Filmsenter og SNN Kulturstiftelsene

 

 

 

SNN_kulturnaring_over_cmyk_neg.jpg