De arktiske kamelene

DE ARKTISKE KAMELENE er fortellingen om søskenparet Svalin og Torarin som bor i Akkarfjord på Sørøya, omtrent så langt nord som det går an å komme i Norge. Da de ønsker seg en hest som de kan ri på, får de istedet to Mongolske kameler.  Nå drømmer de om å få kamelbabier, i tillegg til  å kunne ri på kamelene. Det er bare det at kamelene er veldig store og tunge, og  kameler kan bare benyttes til ridning dersom de er trente for det. Derfor skal familien til Svalin og Torarin reise til Mongolia for å finne en profesjonell kameltrener som vil bli med tilbake til Akkarfjord for å trene kamalene deres.

Prosjekt: De Arktiske Kamelene
Dokumentar for kino 75 min
Serie for TV: 3 x 25 min
Status: Postproduksjon
Finansiering: Norsk Filminstitutt, Nordnorsk Filmsenter, Creative Europe, Filmfond Nord, NRK, Dansk Filminstitutt, Danmarks Radio,  Filmpool Nord, Nordisk Film & TV Fond, Kulturnæringsstiftelsene Sparebank 1 Nord-Norge. Torbergsen Film Invest.
Regi: Karl Emil Rikardsen
Produsenter:  Knut Skoglund, Maria Stevnbak Westergren, Anna Björk, Karl Emil Rikardsen.
Kinodistributør i Norge: Tour de Force
Co-produsenter: Toolbox Films (Danmark) and Giraff Film (Sverige)

Skjermbilde 2018-04-21 19.25.06.png

TROLLTAMP er fortellingen om Jack Berntsen (1940-2010), trubaduren og kulturentreprenøren som startet Den Nordnorske Visebølgen og lukket døra til EEC (EF/EU) med visa om en Hammar. Prosjektet startet i 2013 med lokalisering, innsamling, sortering og sikring av Jack Berntsens arkiv. Høsten 2015 er det 75 år siden Jack Berntsen ble født. I den forbindelse åpnet vi ei utstilling i samarbeide med Nordland Fylkeskommune ved Arkiv i Nordland. Vi samarbeidet med Lofoten Jazzklubb om konsert i samme anledning. Deler av utstillingen er laget som vandreutstilling og turnere i landsdelen fra 2016.  Forfatter Billy Jacobsen jobber nå med et bokmanus basert på dette arbeidet.  Samtidig med dette  jobber vi med utvikling av dokumentarfilm om temaet. I mellomtiden kan du følge prosjektet med nye  oppdateringer på  www.trolltamp.com og på facebook.

Prosjektet er i ulike faser finansiert med tilskudd fra: Fritt Ord, Norsk Kulturråd, Innovasjon Norge, Filmfond Nord, Fond for Lyd & Bilde, Vågan Kommune, Hamarøy Kommune